salewhatsapp

Setiap rakan yang belajar fbads mereka di ajar untuk buat CTA ke whatsapp , yang mana adalah jalan terbaik untuk buat sale dalam teknik cpc , kerana CTA no phone boleh keluar ketika ads berjalan dengan mengharap user screenshoot gambar tersebut ( Save Click )

Benda ini semakin hari semakin berkurangan dalam tempoh 6 bulan ini.Anda yang biasa dengan fbads mula tertekan kerana fbads telah buang CPC dalam post ads fanpage (post engagement)

Anda perlu menguasai CPM teknik dengan lebih mendalam dengan membuang 100% kajian teknik CPC ketika bermain dalam post ads fanpage (PE) anda. Bila anda bermain dengan CPM perubahan pembelajaran bajet bid Rm30 sehari perlu di ubah dengan tidak menilai sesuatu iklan dengan nilai bit seharian serendah RM30 untuk melihat kejayaan iklan tersbut untuk penanda aras perlu di teruskan  . walaupun sukar untuk saya terangkan sekarang . Bila anda sampai tahap ini anda akan faham kenapa ianya penting dalam CPM ( expertkan diri bermain dengan minda CPM )

LOGIC TEKNIKAL UTAMA WHATSAPP

Whatsapp telah di beli oleh fb .Jadi mereka melakukan update yang nampaknya melambatkan proses prospek nak PM anda.Setiap user yang nak whatsapp no yang tidak kenal kena save no dahulu yang mana perlu masukkan code negara .

contoh :

0182192898 anda kena +60182192898

jika anda tidak masukkan no ada +601 anda akan rugi kerana ada user menggunakan whatsapp tidak perasan yang mana untuk keluar no phone whatsapp perlu ada +601

satu lagi ramai tidak perasaan untuk nampakkan no yang kita telah save perlu di refersh terlebih dahulu whatsapp sebelum no tersebut muncul dalam database whatsapp contact

benda penting ini, telah buat ramai rugi main CPM ketika ini .. lebih baik CTA PM daripada bermain CTA whatsapp skg

taklaratpm

Kajian saya selepas copy writing power + gambar atau video power.Hasilnya luar biasa boleh anda dapat untuk memaksimumkan cover cost fbads .

2 perkara fb update dalam fanpage .

1. keyword yang boleh di masukkan dalam kotak profile user dalam message inbox
2. mereka stabilkan message direct message dari fanpage  ke profile user

buatkeyword

pada dasar logicnya , fb nak jika anda buat iklan dari post fanpage berinteraksi dengan user dalam inbox fanpage

kedaipakzu

ini adalah salah satu student saya yang saya monitor secara jauh. lihat 350 inbox ini 7 hari menggunakan fbads , dan sebenarnya  lebih 1000 inbox yang tidak nampak  kerana cut off fb kita mingguan.

ini la yang sebenarnya fb nak untuk post ads fanpage . mereka suka jika kita berinteraksi dengan user dalam inbox

OPSSS…satu lagi perkara kenapa inbox fanpage penting . salah 1 kiraan robot fb untuk menarik fanpage kita top 1 search fb box adalah dari pm inbox dan berapa cepat kita balas pm inbox fb fanpage . facebook mempunyai robot yang cuba indexkan fanpage kita di atas . ( SEO FB SEARCH ENGINE )

KUASAI KEYWORD SEO FB SEARCH

Tips yang terbaik untuk anda adalah buat 1 fanpage berasaskan keyword niche dan satu fanpage berasaskan branding anda.Jadi anda ada 2 market yang mana market ini anda boleh jaga dan mula rentak strategi secara senyap

share info ini jika memberi input baru untuk anda baru ilmu berkat 🙂

Page 1 of 11
1 Comment

Leave a Reply